Projects

Smart Visofold doors and Alitherm 300 windows.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Thanks to the services of the DWL team, this Kent home’s additional extension can now enjoy a greater sense of both space and light, thanks to the addition of high performance bifold doors and a fixed window both fabricated using Smart aluminium. This local family’s garden was so welcoming and delightful, it was only a matter of time before they wished to feel closer to it.

Upon arrival, we immediately knew that aluminium was the perfect choice for the Kent family’s wishes, being an inherently strong choice that would work well when sit within the backdrop of a white extension. Anthracite Grey is the most popular choice for Visofold 1000 bifolds and Alitherm windows, this project proved no different.

Fitted in the extension’s aperture to make for an impressive opening, Smart’s Visofold 1000 series of bifold doors are renowned for their slim and sleek sightlines, lending themselves perfectly to the homeowners’ needs. From now on they would be able to enjoy the illusion of an extended space that seemingly stretches beyond the solid walls in which the doors are installed, experience greater natural light too.

The super-slim aluminium frames featured in the extension’s new windows helps maintain this effect throughout also, fabricated using a square-edged profile to keep a more defined look whilst remaining sleek and modern all at the same time. Both products ticked every box of the customer’s needs effortlessly.

What was once an already spacious additional living environment in the home will now enjoy a much lighter and brighter atmosphere, even as the winter evenings begin to roll in. Should it become too cold, this Kent family can rest easy knowing that both the new windows and doors make effective use of a thermally broken system, helping improve heat retention as well as energy efficiency.

Not only will this help make the home much more environmentally friendly thanks to sustainable manufacturing processes and wholly recyclable aluminium material, but it’s hoped that the homeowners will be less inclined to switch on their home’s central heating to potentially reduce energy bills. Everyone is a winner!

Needless to say the homeowners were just as pleased with the end result as we were, being another job well done that will see this home enjoy better energy efficiency, wider views and increased comfort for many decades to come. The photos feature below were kindly sent by the family and speak for themselves as to how contemporary and open the extension now feels.

X

Book Free Design Consultation

Discuss your project with us further by booking a design consultation.

Book Appointment